Klik her

Gardiner klæder din bolig som tøj klæder mennesker

Gardiner er som alt andet interiør med til at skabe din bolig og ligesom, når du vælger møbler eller lamper, så er der mange ting at tage stilling til, så din gardinløsning kommer til at klæde din bolig.

Gardiner kan skabe stemning og atmosfære. Men udover at skabe hygge, kan de også være funktionelle og praktiske, og for mange er funktionen lige så vigtigt som udtrykket.

Der findes mange typer gardiner. Og det er en af de første ting, man skal tage stilling til. Typen af gardin kan både være bestemt af et ønske om en funktion, der skal opfyldes, men de forskellige typer gardiner skaber også forskellige stemninger. Vi har inddelt dem i vandrette og lodrette gardinløsninger. Af vandrette løsninger kan nævnes rullegardiner, plissegardiner, duette gardiner, persienner, twist, multishade, foldegardiner og silhuette gardiner. Fælles for dem er, at de bevæger sig oppefra og ned eller nedefra og op og visse modeller kan endda bevæge sig både oppefra og ned og omvendt. Af lodrette løsninger kan nævnes stofgardiner, lamelgardiner, versus gardiner og panelgardiner. Fælles for dem er, at de bevæger sig fra højre mod venstre eller venstre mod højre eller begge dele.
De fleste gardinløsninger kan motoriseres og for de fleste gardintyper er der endda mulighed for at vælge motorer, som ikke skal tilsluttes fast strøm men i stedet oplades efter behov. Ønsker man at styre gardinet med en fjernbetjening. Dette er muligt, men man kan også vælge at styre det via app? Men en SmartHome løsning kan man endda stemmestyre sine gardiner.

Tætheden af gardinløsningen er en anden ting, man skal tage stilling til. Her arbejder vi med 5 tæthedsgrader

1.

Transparent – nærmest gennemsigtigt enten fordi det er et meget tyndt væv/tekstil eller fordi, der er store masker eller huller i vævet/tekstilet.

• Høj gennemsigtighed giver godt udsyn om dagen men om aftenen vil man kunne kigge ind.

Translucent – mindre gennemsigtigt væv/tekstil, som stadig lukker masser af lys ind.

• Mindre gennemsigtighed hvor man kan fornemme hvad der sker udenfor om dagen. Om aftenen er det svære at kigge ind.

Tæt – så tætvævet væv/tekstil at man ikke kan kigge igennem det. Vævet/tekstilet lukker et minimum af til lidt lys igennem dog uden af være mørkelæggende. Lysdæmpende eller DimOut – vævet/tekstilet er ikke 100% mørkelæggende men meget tæt på. Vævet/tekstilet er oftest blødere end 100% mørkelæggende væv/tekstil.

Mørkelæggende eller Blackout – vævet/tekstilet er 100% mørkelæggende. Men selvom vævet/tekstilet er 100% mørkelæggende er det ikke ensbetydende med at gardinløsningen er det.

Farve har den del at sige for udtrykket, når man skal vælge gardiner og få dem til at passe ind i boligen. De fleste væv/tekstiler kommer i mange farver og dermed er der helt sikkert en farve der passer til en hver bolig.

Behovet for fokus på vores miljø har aldrig været så stor, som det er nu, og derfor er en del af vores underleverandørers væv/tekstiler delvist eller helt produceret af genanvendelige materialer.

Plastik er en stor synder i vores natur og vores verdenshave. Der produceres mange hundrede millioner tons plastikaffald om året verden rundt. Heldigvis ser vi flere og flere af vores underleverandører producerer væv/tekstil helt eller delvist af recirkuleret fibre eller af plast (fx vandflasker eller havplast) som genvindes til polyester.
Recirkuleret polyester bruger 2/3 mindre energi og 90% mindre vand i produktionen, sammenlignet med almindelig polyester.

Generelt er mange af vores underleverandørers væv/tekstiler produceret med mindst mulig påvirkning af miljøet under produktionen men også med øje for at brugeren ikke udsættes for sundhedsskadelige påvirkninger fra væv/tekstil.
Der er flere forskellige certificeringer/forordninger som sikre dette: Oeko-Tex, Reach etc

Dårlig akustik kan dræbe en hver god stemning!
Er der behov for at afhjælpe dårlig akustik, så findes der mange væv/tekstiler på tværs af alle gardin typerne, som kan hjælpe med dette.
For at kunne absorbere eller skærme for lyd, vil vævet/tekstilet typisk ligge i den mere tætte og tunge ende, hvad angår tæthedsgraden.

Har man udfordringer med varmetab, så er der flere gardinløsninger, som hjælper på dette. I nogen løsninger er det ”luftkanaler”, som virker isolerende og i andre løsninger er det tætheden og tykkelsen af vævet/tekstilet, der virker isolerende.
Har man til gengæld problemer med at ens bolig bliver for varm om sommeren, så er der også flere gardinløsninger, som kan afhjælpe dette. Typisk har vævet/tekstilet en reflekterende bagside eller en sammensætning, som kan blokke for varmen.

Visse tekstiler kan opfange og dræbe bakterie og virus ved hjælp af specielle high-tech fibre, som er vævet ind i tekstilet.

Visse tekstiler kan opfange røg og fjerne den ved hjælp af high-tech fibre vævet ind i tekstilet.

Mange mennesker lider af pollenallergi. Med et insektnet med pollenfilter kan man trygt åbne vinduerne i godt vejr, Det afviser mere end 90 % af alle pollen og holder desuden også uønskede insekter ude.

En del væv/tekstiler er produceret med brandhæmmende fibre men kan også kan være behandlet med et middel, som gør, at de ikke kan brænde.
Der er ikke krav om at gardinløsninger i private boliger skal være brandhæmmende, men til erhverv leverer vi udelukkende gardinløsninger med væv/tekstil, som er brandhæmmende.

Vi Tilbyder

Gratis opmåling

Farve rådgivning

Gratis Rådgivning

Gratis tilbud

Kontakt os for en pris på

EBERHART FURNITURE